شیرینی نارگیلی یکی از خوشمزهترین و مناسب ترین شیرینیهای عیده! شیرینی نارگیلی از نظر ظاهری شباهت زیادی به شیرینی گردویی داره. البته رنگ و طعم این دو شیرینی کاملا متفاوته! اگر دنبال دستور شیرینی نارگیلی بازاری هستین، حتما این دستور رو دنبال کنین چون نتیجه کار از نظر شکل و طعم و بافت کاملا راضی کننده است. رویه این شیرینی طلایی، ترک دار، براق و ترده؛ داخل شیرینی کاملا نرمه و اصلا سفت یا خشک نیست.
مواد لازم برای شیرینی نارگیلی:
پودر نارگیل ۱۲۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۱۲۵ گرم
شکر ۲۵۰ گرم
روغن مایع ۷۵ گرم
آب لیمو ترش نصف قاشق چایخوری
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
پودر پسته یا خلال پسته (برای تزئین) به مقدار لازم
دستور پخت:
برای تهیه شیرینی نارگیلی اونم خونگیش یه سری نکاتیه که اگه قدم قدم با من و از روی عکسها درست کنین مطمین باشین شیرینی نارگیلی خوشمزهای درست میکنین که از قنادی و بازار خوشمزهتره! همراهم شین
1.پودر نارگیل و شکر رو در یک ظرف با هم مخلوط کنید
۲- نصف سفیده تخم مرغ و نصف روغن مایع رو هم به مخلوط بالا اضافه کنید.
۳- همه مواد بالا رو کاملا مخلوط کنید؛ این مخلوط رو دو بار از چرخ گوشت رد کنید، از غذا ساز هم میتونید استفاده کنید اما اگه چرخ گوشت باشه بهتره.
۴- مخلوط رو داخل قابلمه یا تابه ای بریزید و روی حرارت کم قرار بدین؛ به مدت حدود سه دقیقه و مرتب هم بزنید تا سفیده نبنده.
فقط میخوایم سفیده با مواد یکدست بشه و شکر آب بشه و وقتی مواد رو مابین دو انگشت حرکت میدین زبری و بافت شکر رو حس نکنین (شکر آب شده باشه).
اما مواد اصلا نباید بجوشه یا خیلی داغ بشه و این نکته خیلی مهمه ( بسته به قدرت شعله و جنس قابلمه ممکنه زمان برای شما بیشتر یا کمتر بشه؛ هر وقت زبری شکر رو بین دو انگشت حس نکردین، کافیه. اما اجازه ندین مواد خیلی داغ بشه).
حرارت رو خاموش کنین و به مواد آسیاب شده، بقیه سفیده تخم مرغ رو اضافه کنید.
۵- در مرحله بعدی، روغن مایع و وانیل رو اضافه کنید.
۶- در مرحله آخر، آبلیمو رو اضافه کنین و خوب مخلوط کنید و دوباره روی حرارت کم قرار بدین؛ حدود پنج دقیقه و مرتب هم بزنین.
در این مرحله هم مواد اصلا نباید بجوشه! اما داغی مواد باید حس بشه؛ یعنی وقتی انگشتتون رو به مواد میزنین، باید داغی زیاد مواد رو حس کنین (بسته به جنس قابلمه ممکنه زمان متغیر باشه).
وقتی مواد داغ شد، حرارت رو خاموش کنید. (به این مرحله داغ زدن مواد میگن و خیلی مهمه که در قسمت انتهایی متن بهش اشاره کردیم).
بعد اجازه بدین مواد در دمای محیط کاملا خنک بشه. بعد از خنک شدن مواد رو داخل قیف یا با سر ماسوره ساده یا بدون سر ماسوره بریزین.
۷– داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده، با فاصله از هم مواد بریزین و برجستگی روی شیرینی رو با دست چرب شده صاف کنین.
روی شیرینیها پودر پسته یا خلال پسته بریزین ( ریختن پسته کاملا اختیاری هست میتونین در صورت دلخواه حذفش کنین).
۸– سینی رو داخل فر ۱۷۰ درجه که از قبل گرم شده به مدت حدود ۱۵ دقیقه قرار بدین؛ البته دما در فرهای مختلف متفاوته وقتی روی شیرینی ها ترک زد و زیر شیرینیها طلایی شد، میتونین از فر خارج کنین.
تا زمانی که شیرینی ها خنک نشدن از سینی جدا نکنین. در نهایت و بعد از خنک شدن، شیرینی نارگیلی باید رویه ای خشک و ترد داشته باشه و ترک دار و براق باشه و بافت داخل شیرینی کاملا نرم و کشسان و جویدنی باشه و در عین حال باید کاملا مغز پخت شده باشه.
حواستون باشه برای اینکه شیرینی هاتون در نهایت این حالتو داشته باشه، نکتههای زیر رو رعایت کنید.

نکتههای مهم در داغ کردن شیرینی نارگیلی
- موقع داغ زدن دقت کنید؛ عبارت “داغ زدن” در شیرینی پزی به معنی حرارت دادن مایه شیرینی، قبل از قرار دادن در فره. برای داغ زدن، مواد بعد از مخلوط شدن روی حرارت مستقیم بسیار ملایم یا روی حرارت غیرمستقیم قرار داده میشن و باید یکسره هم زده شن تا به هیچ وجه نجوشن و ته نگیرن. در واقع باید کاری کنیم که بدون از دست رفتن رطوبت، شکر در مواد حل و مواد مغزپخت شه. مهم ترین مرحله تهیه شیرینی نارگیلی، نحوه داغ زدنه و تقریبا تمامی ایرادها و مشکلات از بد داغ زدن بوجود میاد!
- پس مواد رو روی حرارت قرار میدیم به طوریکه وقتی انگشت رو داخل مواد میزنید، باید طوری باشه که انگشت احساس گرمای زیاد بکنه، داغ زدن بیش از حد مواد باعث میشه شیرینی در فر پهن ومسطح بشه و پف نکنه و روی شیرینی طلایی و براق نشه!همچنین ترکهای روی شیرینی خیلی عمیق باشه و بعد از اتمام پخت در کف شیرینی گودی ایجاد بشه؛ اما کم داغ زدن مواد باعث میشه سطح شیرینی خشک و طلایی بشه اما داخلش خمیری و خام بمونه و بعد از خنک شدن، شیرینی ها به کاغذ روغنی بچسبن.
- برای خنک شدن مایه شیرینی بعد از داغ زدن، به هیچ عنوان از یخچال استفاده نکنین و اجازه بدین داخل محیط خنک بشه؛ بسته به فصل و دمای محیط ممکنه کم یا زیاد طول بکشه.